Glädje och nytta för hela familjen

Är ditt område på väg att anslutas?

Om fler än 30% av hushållen i samma område visar intresse kan vi prioritera byggnation hos er. Prata gärna med dina grannar så att de går in på vår hemsida och visar att de vill ha fiber genom att göra en intresseanmälan.

Priser

Du som bor i Arvika kommun erbjuds just nu en fiberanslutning till priset av 18 800 kr (normalpris 25 000kr). Installationsavgiften betalar du efter att fiberanslutningen är driftsatt. Löpande avgift på 50 kr/månad för drift och underhåll av fibernätet tillkommer.

Vägen till ett befriande bredband

Så här går det till

 1. Avtal
  I det första steget mot ditt lokala bredband skickar du in ditt undertecknade avtal. När du gjort det, tackar vi och gratulerar till ett tryggt och lokalt val!

 2. Jobba upp anslutningsgraden
  Att tillräckligt många beställer en anslutning är en förutsättning för att vi ska kunna ansluta dig och ditt område.

 3. Tillräcklig anslutningsgrad och finansiering
  Vi kontrollerar kontinuerligt avtalen som kommer in och så fort trettio procent tecknat avtal, börjar vi anslutningen av fibernätet där du bor*. I samband med med anslutningen betalas anslutningsavgiften. Prata med ditt lokala bankkontor om du behöver ett förmånligt fiberlån. När det är dags att ansluta ditt område hör vi av oss till dig.

  * I vissa fall startar vi anslutningsarbetet med en lägre anslutningsgrad. Detta sker när vi går igenom ett område med lägre anslutningsgrad för att komma till ett annat område med högre än trettio procent.

 4. Planering
  Innan installation sker kommer vi tillsammans med dig som fastighetsägare att gå igenom hur installationen av fiber ska göras till din fastighet – en sk kundprojektering.
  Tillsammans med dig planerar vi då exakt var på din tomt grävning kommer att ske och var håltagning i vägg ska göras till den plats där tjänstefördelare ska installeras. Du kan också be om hjälp med ytterligare uttag eller hjälp med installationen. Vi informerar dig om allt du behöver tänka på.

 5. Grävning
  Vi gräver ända fram till din fastighet. När detta sker och hur bestäms i planeringssteget.

 6. Installation
  När grävningen fram till fastigheten är klar, gör vi en komplett installation inomhus där vi monterar ett fiberjack direkt innanför väggen och en tjänstefördelare* max fem meter från fiberjacket.

  * Tjänstefördelaren är den apparat som tar emot de digitala signalerna för dina tjänster.

 7. Driftsättning
  När installationen inomhus är färdig får du information om när tjänsten är klar att användas och när du kan beställa tjänster från våra tjänsteleverantörer.

 8. Beställa tjänster
  När du är ansluten är det dags att beställa tjänster. Du hittar alla leverantörer och tjänster på anslutarvika.nu. Behöver du hjälp med val och beställning kan du som nyansluten kund utnyttja vår Kom igång-hjälp från någon av våra lokala partners.

 9. Anslutning till tjänstefördelaren
  Nu är det dags att ansluta dina digitalboxar, telefondosor och routrar till din tjänstefördelare, så att du börja använda tjänsterna som du har beställt.

 10. Betalning
  När din anslutning är driftsatt får du en faktura på anslutningsavgiften från Arvika Teknik AB. När du valt en tjänsteleverantör tillkommer serviceavgiften på 50 kronor per månad. Betalning för användning av de tjänster du beställer görs direkt till respektive tjänsteleverantör.

  Klart!
  Nu kan du surfa, ringa, zappa, titta, chatta, prata, lyssna, skvallra och allt du kan tänkas göra med ditt lokala bredband. Vi kommer självklart att finnas tillhands när du behöver oss och vi håller dig uppdaterad om nyheter och uppdateringar i nätet.