Valfrihet för alla behov

Vi bygger och bygger

Om du vill säkra en anslutning till din fastighet kan du skriva avtal direkt via ansluta-knappen här ovanför. Signerar gör du med BankID.

Priser

Ett tag till kommer vi att kunna erbjuda dig som äger en fastighet utanför Arvika tätort* en anslutning för 18 800 kr. Normalpriset för en anslutning, som även är det pris som gäller inom Arvika tätort from 1 mars 2020, är 25 000 kr. Installationsavgiften betalar du efter att fiberanslutningen är driftsatt. Löpande avgift på 50 kr/månad för drift och underhåll av fibernätet tillkommer.

Du har just skrivit avtal – vad händer nu?

Så här går det till

 1. Planering
  Innan installation sker kommer vi tillsammans med dig som fastighetsägare att gå igenom hur installationen av fiber ska göras till din fastighet – en sk kundprojektering.
  Tillsammans med dig planerar vi då exakt var på din tomt grävning kommer att ske och var håltagning i vägg ska göras till den plats där mediaboxen ska installeras. Du kan också be om hjälp med ytterligare uttag eller hjälp med installationen. Vi informerar dig om allt du behöver tänka på.

 2. Grävning
  Vi gräver ända fram till din fastighet. När detta sker och hur bestäms i planeringssteget.

 3. Installation
  När grävningen fram till fastigheten är klar, gör vi en komplett installation inomhus där vi monterar ett fiberjack direkt innanför väggen och en mediabox* max tre meter från fiberjacket.

  * Mediaboxen är den apparat som tar emot de digitala signalerna för dina tjänster.

 4. Driftsättning
  När installationen inomhus är färdig får du information om när tjänsten är klar att användas och när du kan beställa tjänster från våra tjänsteleverantörer.

 5. Beställa tjänster
  När du är ansluten är det dags att beställa tjänster. Du hittar alla leverantörer och tjänster på aknab.valjtjanst.se. Behöver du hjälp med val och beställning kan du vända dig till någon av våra lokala partners.

 6. Anslutning till mediaboxen
  Nu är det dags att ansluta dina digitalboxar, telefondosor och routrar till din mediaboxen, så att du kan börja använda tjänsterna som du har beställt.

 7. Betalning
  När din anslutning är driftsatt får du en faktura på anslutningsavgiften från Arvika Teknik AB. När du valt en tjänsteleverantör tillkommer serviceavgiften på 50 kronor per månad. Betalning för användning av de tjänster du beställer görs direkt till respektive tjänsteleverantör.

  Klart!
  Nu kan du surfa, ringa, zappa, titta, chatta, prata, lyssna, ladda och allt du kan tänkas göra med ditt lokala bredband. Vi kommer självklart att finnas tillhands när du behöver oss och vi håller dig uppdaterad om nyheter och uppdateringar i nätet.