Fiberutbyggnaden i Arvika kommun

Igår hölls en presentation av kommunens plan för fiberutbyggnaden i hela Arvika kommun. Lennart Rönning, VD för Arvika Kommunnät AB, tillsammans med bolagets ordförande Peter Söderström, höll i presentationen. Nedan följer ett utdrag av det som presenterades.

Prioritering av landsbygdsbyggnationen under kommande år görs med största möjliga hänsyn till följande faktorer:

  • Områden som blir utan ADSL Under 2018 avvecklas kopparnätet i 7 telestationer inom Arvika kommun, fyra av dessa har ADSL. Efterhand som listan utökas kommer hänsyn även att tas till detta så långt det är möjligt.
  • Vår utbyggnad av stamnätet
  • Anslutningsgraden inom definierade områden Det innebär att det är viktigt att så fort som möjligt skicka in avtal så att vi kan planera så bra som möjligt.
  • Utlysningen från Länsstyrelsen

Ungefär så här ser täckningen i kommunen ut i dagsläget:
Stamnätssträckorna Jössefors – Sulvik – Älgå – Glava är mer eller mindre klara. 8 av fiberföreningarna har i det närmaste byggt färdigt sina nät. Det finns ytterligare 8 fiberföreningar inom kommunen, dessa har ännu inget nät.

Under 2018 kommer fokus att främst ligga på att nå ut med stamnätet, särskilt till områden där telestationer i kopparnätet släcks ner. Stamnätet utvidgas så här: Rackstad – Stommen – Fredros;  Södra Fjäll – Brandsbol;  Klässbol – Skasås;  Vikene – Mangskog.

Vi planerar även utbyggnad av accessnätet (det som kommer in till dig som kund) i följande områden under 2018: Stommen, Älgå, Fredros, Norra Fjöle, Årbotten, Rexed, Sälboda, Brandsbol, Avelsbol, Södra Fjäll samt Boda.

Dessutom är planen att samtliga hushåll inom kommunens tätorter som önskar anslutning ska få detta under kommande år. Och därutöver kommer ett antal skolor, förskolor, reningsverk, mfl kommunala verksamheter att anslutas.

Det är med andra ord ett stort, utmanande och otroligt spännande arbete som ligger framför oss under 2018! 

Nyhetsbrev – #5 – 2018

14 december, 2018

Läs mer i vårt nyhetsbrevet #5 2018…
Läs mer

Tillfällig kapacitetsstörning hos AllTele/A3/Universal/Sappa

13 november, 2018

Just nu kan du som är kund hos AllTele/A3/Universal/Sappa uppleva låga hastigheter i nätet. Tjänsteleverantören jobbar med att uppdatera sin utrustning och felet beräknas åtgärdat under onsdagen 14/11. På grund av den oplanerade, men tillfälliga, hastighetssänkningen så är kundtjänsten hos de aktuella tjänsteleverantörerna hårt belastad och det kan vara svårt… Läs mer

Tillfällig ändring av öppettider hos kundtjänst

18 oktober, 2018

Under v.43 är kundtjänst öppen som vanligt måndag, onsdag och fredag. Tisdag & torsdag har vi stängt i kundtjänsten men det går självklart bra att mejla oss på info@anslutarvika.nu Det här innebär att du når oss per telefon följande tider v.43: Måndag 10-16 Onsdag  08-16 Fredag   08-15.30 Därefter önskar vi… Läs mer

Nyhetsbrev – #4 – 2018

26 september, 2018

Läs mer i vårt nyhetsbrevet #4 2018…
Läs mer

Semesterstängt v. 29 & 30

10 juli, 2018

  Kommunnäts kundtjänst har semesterstängt v. 29 & 30 men du som kund har självklart ändå möjlighet att få hjälp under dessa 2 veckor: Eventuella fel rörande dina tjänster felanmäler du som vanligt direkt till den tjänsteleverantör du valt. Självklart finns det tekniker på plats under ordinarie kontorstid så att… Läs mer

Viktig information angående utsättningar i Klässbol

13 juni, 2018

Vi har fått vetskap om att det i samband med fiberutsättning förekommer markeringar som inte har med Arvika Teknik eller Arvika Kommunnät att göra i området runt Klässbol. I och med att fibergrävning ska göras i Klässbol har mättekniker från Arvika Teknik AB varit nere och gjort utsättning av befintlig fiberkabel.… Läs mer