Fiberutbyggnaden i Arvika kommun

Igår hölls en presentation av kommunens plan för fiberutbyggnaden i hela Arvika kommun. Lennart Rönning, VD för Arvika Kommunnät AB, tillsammans med bolagets ordförande Peter Söderström, höll i presentationen. Nedan följer ett utdrag av det som presenterades.

Prioritering av landsbygdsbyggnationen under kommande år görs med största möjliga hänsyn till följande faktorer:

  • Områden som blir utan ADSL Under 2018 avvecklas kopparnätet i 7 telestationer inom Arvika kommun, fyra av dessa har ADSL. Efterhand som listan utökas kommer hänsyn även att tas till detta så långt det är möjligt.
  • Vår utbyggnad av stamnätet
  • Anslutningsgraden inom definierade områden Det innebär att det är viktigt att så fort som möjligt skicka in avtal så att vi kan planera så bra som möjligt.
  • Utlysningen från Länsstyrelsen

Ungefär så här ser täckningen i kommunen ut i dagsläget:
Stamnätssträckorna Jössefors – Sulvik – Älgå – Glava är mer eller mindre klara. 8 av fiberföreningarna har i det närmaste byggt färdigt sina nät. Det finns ytterligare 8 fiberföreningar inom kommunen, dessa har ännu inget nät.

Under 2018 kommer fokus att främst ligga på att nå ut med stamnätet, särskilt till områden där telestationer i kopparnätet släcks ner. Stamnätet utvidgas så här: Rackstad – Stommen – Fredros;  Södra Fjäll – Brandsbol;  Klässbol – Skasås;  Vikene – Mangskog.

Vi planerar även utbyggnad av accessnätet (det som kommer in till dig som kund) i följande områden under 2018: Stommen, Älgå, Fredros, Norra Fjöle, Årbotten, Rexed, Sälboda, Brandsbol, Avelsbol, Södra Fjäll samt Boda.

Dessutom är planen att samtliga hushåll inom kommunens tätorter som önskar anslutning ska få detta under kommande år. Och därutöver kommer ett antal skolor, förskolor, reningsverk, mfl kommunala verksamheter att anslutas.

Det är med andra ord ett stort, utmanande och otroligt spännande arbete som ligger framför oss under 2018! 

Nyhetsbrev – #2 – 2019

29 maj, 2019

Läs mer i vårt nyhetsbrevet #2 2019…
Läs mer

Nyhetsbrev – #1 – 2019

2 maj, 2019

Läs mer i vårt nyhetsbrevet #1 2019…
Läs mer

Kundtjänst stängd 25, 26 samt fm 27 mars

15 mars, 2019

Vi på Arvika Kommunnäts kundtjänst kommer att vara på utbildning under ett par dagar nästa vecka. Det innebär att kundtjänst är stängd hela den 25 & 26 mars samt även under förmiddagen den 27 mars. Det går bra att mejla frågor till oss så svarar vi när vi är åter… Läs mer

Planerat arbete natten mellan 18 och 19 februari – mjukvaruuppdatering

14 februari, 2019

Natten till tisdag den 19 februari mellan kl. 00-06 kommer vi att göra en mjukvaruuppdatering i vårt nät. Arbetet görs för att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster. Vår förhoppning är att du som ansluten inte märker av någon störning under… Läs mer

Ändrade öppettider hos kundtjänst vecka 6

4 februari, 2019

Denna vecka kommer kundtjänst att ha stängt under tisdag och onsdag eftermiddag. Övriga dagar har vi öppet som vanligt. När det gäller felanmälan så hänvisar vi som vanligt till er tjänsteleverantör. Läs mer

Avbrott natten mellan 21-22 januari kl 00.00-6.00

17 januari, 2019

Natten mot tisdagen den 22 januari kommer vi att uppgradera kapaciteten mot våra tjänsteleverantörer. Arbetet kommer att påbörjas kl 00.00 och avslutas 06.00. Avbrottet berör alla kunder med anslutning till Arvika Kommunnät och vi räknar med avbrott och störningar under avbrottstiden. Efter kl 6.00 ska allt fungera som vanligt igen. Skulle du… Läs mer