Äntligen är framtiden här!

Du som är hyresgäst hos Arvika Fastighets AB att kan beställa inkoppling av fiber direkt in till din lägenhet. I många lägenheter är mediaboxen redan ditmonterad men om anslutningen inte aktiverats så kan det behöva göras innan du beställer tjänst via fibernätet. Kontakta oss så kollar vi hur det ser ut på din anslutning.

Fyll i beställningsformuläret här nedan för att koppla in din lägenhet. Från mottagen beställning tar det upp till 10 arbetsdagar innan det är klart hemma hos dig och därefter kan du aktivera just de tjänster du och din familj längtat efter!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Möjligheternas uppkoppling

Med fiber kan familjen titta på TV och film på flera skärmar samtidigt, du kan spara och hämta dina digitala foton på ett säkert sätt och du kan använda dig av tjänster som gör din vardag tryggare. Du får en framtidssäker kommunikation med näst intill obegränsad kapacitet.

Vi erbjuder dig ett av Sveriges modernaste fibernät. Arvika Kommunnät är ett helt öppet nät vilket ger en rad fördelar. Det råder fri konkurrens bland tjänsteleverantörerna, vilket innebär att du som kund erbjuds hög prestanda till bra pris och du kan enkelt byta leverantör av tjänster. Redan nu har flera tusen hushåll och företag anslutit sig till Arvika Kommunnät och vi växer så det knakar.

 

5 viktiga skäl att värna om det öppna nätet 

Öppen fiber = framtidens tänk

Vad menas egentligen med öppen fiber? Det finns många aktörer idag som påstår sig bygga öppna nät, och då menar de oftast att förutom sina egna tjänster så har även någon/några andra tjänsteleverantörer fått köpa in sig på nätet för att sälja tjänster. Det är inte ett äkta öppet nät. I ett äkta öppet nät säljer inte nätägaren själv några tjänster, det är enda sättet att trygga konkurrens på lika villkor för alla tjänsteleverantörer.

Varför är ett kommunägt nät den bästa lösningen?

Det pågår just nu en stark utveckling där fler och fler vård- och utbildningstjänster via nätet kommer att erbjudas. Det i sin tur innebär att Arvika dels blir en ännu bättre kommun att bo i och dels kommer det att ge kommunens invånare helt nya möjligheter för att delta i utbildningar och föreläsningar live från hela världen – framtidens klassrum kan vara samtidigt i ditt hem och på en farm i Australien, i operationssalen på ett sjukhus i Singapore eller backstage på Comic con’s mediaavdelning. Men spelar det då någon roll vem som bygger och äger nätet? Ja, det kommer att bli helt avgörande för vad det kostar att ta del av dessa tjänster. Utbudet av möjligheter styrs delvis av vad det kostar att leverera tjänsterna i ett nät. Ett kommunalt fibernät har inget eget vinstintresse, det ska bara kosta vad det kostar att underhålla nätet.

Hur jobbar Arvika Kommunnät för att värna om det öppna nätet?

En sak är att vi jobbar tätt tillsammans med de olika kommunala verksamheterna för att kunna ge dem tillgång till bra och billiga tjänster som anpassats till respektive verksamhets behov. Det ger verksamheterna en bättre möjlighet till effektivisering och besparingar jämfört med traditionella arbetssätt och befintliga datakommunikationer. Ett annat område som vi jobbar med är att aktivt informera om möjligheterna med den nya tekniken och stärka upp samarbetet mellan alla verksamheter. Självklart gör vi även vad vi kan för att alla som bor i kommunen ska bli varse det öppna nätets mer eller mindre obegränsade möjligheter.

Hur bidrar ett öppet nät till att göra Arvika till en attraktivare kommun?

Genom det öppna nätet får du tillgång till hela världen. Du kan arbeta, studera, driva företag och erbjuda tjänster i hela världen – hemifrån Arvika. Så med världen för dina virtuella fötter, från ditt naturnära hem i Arvika, är det bara fantasin som sätter gränser!

Är det något speciellt med Arvika kommuns öppna nät?

Ja, absolut! Det är ett av Sveriges modernaste fibernät och har byggts för att leva upp till framtidens krav på kapacitet och kvalitet. Vi som jobbar med fiberutbyggnaden är mycket engagerade och när det är färdigt kommer vi att finnas kvar här i kommunen för att ta hand om nätet och se till att det fortsätter att leva upp till sin fulla potential.