Akut driftstörning väster om Jössefors 8/10 21:30 (Uppdaterad)

Ett brott på en stamkabel i Västra Jössefors innebär att alla kunder väster om Jössefors kommer drabbas av ett driftstopp under kvällen 8/10, med start 21.30. Det gäller de kunder som hör till stationerna i Sulvik, Älgå, Glava och Lenungshammar.

Stoppet förväntas vara under ca 8 timmar om allt går enligt plan. Anledningen att vi gör stoppet på kvällen är för att prioritera merparten av de företag som dagtid är beroende av nät för sin verksamhet.

Ibland kan man behöva starta om utrustningen efter avbrott. Gör i sådana fall både tjänstefördelare och eventuell router strömlös i några minuter och strat sedan upp det igen, börja med tjänstefördelaren.

Vi tackar för er förståelse och vi kommer göra allt vi kan för att stoppet ska bli så kort som möjligt.

Vi uppdaterar informationen här på hemsidan under tidig morgon hur allt gått.

Uppdatering 9/10 04:03: Samtliga kundanslutningar skall nu vara åtgärdade. Om tjänsterna inte startar, testa att starta om tjänstefördelaren genom att göra den strömlös några sekunder.

Uppdatering 8/10 23:42: Merparten av kundanslutningarna i Glava, Lenungshammar, Sulvik och Älgå skall vara åtgärdade. Arbete pågår med att åtgärda återstående anslutningar bla i  västra Jössefors.