Larmtjänster i kommunnätet

Arvika Kommunnät har nu öppnat portarna för en helt ny kategori med tjänster i stadsnätet – nämligen larm.

– ​Det känns jättebra att kunna erbjuda ytterligare en kategori tjänster i vårt redan stora utbud. Jag tror att många har väntat på det här tillfället, säger Lennart Rönning, VD på Arvika Kommunnät.

Sedan starten 2015 har kunder i Arvika Kommunnät kunna ta del av tre typer av tjänster; internet, tv och telefoni. Antal leverantörer har sedan dess ökat, mängden tjänster likaså, men det är först nu som en helt ny tjänstekategori presenteras.

– Larmtjänsterna är ett bra komplement till vårt tidigare utbud av tjänster, säger Lennart Rönning.

Omnipoint första leverantör in

Precis som med de andra tjänsterna i nätet tecknar Arvika Kommunnät avtal med externa leverantörer som står för tjänsteleveransen. Första larmbolaget i kommunnätet blir Omnipoint som erbjuder både smart hemlarm samt anhöriglarm.

– Vi är stolta över att bli stadsnätets första leverantör av tjänster inom larm och säkerhet. Vi ser fram emot att bidra till en ökad säkerhet samtidigt som vi förenklar vardagen för lokala hushåll och företag, säger Martin Flenhagen, försäljningsansvarig på Omnipoint.

Fler tjänster på väg

2020 ser dessutom ut att bli ett riktigt intressant år för den som är ansluten till det kommunala fibernätet, då ytterligare en kategori med tjänster är på väg in, vilken tjänst det är presenteras i ett senare skede.