Avgrävd fiber i Speked

Under måndag eftermiddag, 4 maj, grävdes en större fiberkabel av i Östra Speked. 


Uppdatering 7 maj: Felet är åtgärdat, alla kunder är igång och vi har inte fått några indikationer om kvardröjande problem för de drabbade kunderna.

Uppdatering kl 16.00, 6 maj: Tyvärr har det hittats följdfel efter avgrävningen i måndags. Det här innebär att ni som var utan fiberuppkoppling då kommer att vara utan även ikväll medan felet rättas till. Vi beklagar verkligen situationen och våra tekniker kommer att jobba tills det är klart, men räkna med att vara utan uppkoppling hela kvällen och större delen av natten.

Uppdatering kl 8.00, 6 maj: Vi har sett att 10 kunder i området fortfarande har problem med sin uppkoppling och vi jobbar för fullt med att lösa det så fort som bara möjligt.

Uppdatering kl 21.00, 5 maj: Alla kunder ska vara igång nu. Vi kommer testköra nätet lite men såhär långt ser allt bra ut.

Uppdatering kl 16.50, 5 maj: De första 5 kunderna (av 40) är nu igång igen. Våra tekniker jobbar vidare under kvällen för att så många kunder som möjligt ska få tillbaka sin anslutning. Vi kan dock inte garantera att alla kommer igång ikväll. Troligen blir det ett fåtal kunder som inte kommer få tillbaka sin anslutning förrän under morgonen/förmiddagen imorgon men vi kan inte i nuläget avgöra vilka kunder det rör sig om.

—————————————————————————————————————————-

Ett fyrtiotal kunder norr om Spekekorset upp till Forsmyra och kunder väster om Speketjärnet har ingen fungerande fiberanslutning. Återställning har påbörjats, men kommer att ta stora delar av tisdagen, då en 192-fibers kabel grävts av.

Uppdateringar om läget publiceras på denna sida under dagen.

Om övriga berörda fiberkunder fortfarande har problem med fiberåtkomsten är tipset att starta om fiberutrustningen, det vill säga att stänga av boxen och dra ut kontakten. Vänta i fem, tio minuter. Sätt i kontakten och vänta tills mediaboxen fått signal, dvs att lamporna Power, Status och WAN lyser.